Sunday, April 24, 2011

BeGin!Lar Jad!nyEr,. :)

Assalamualaikum w.b.t

Hailaa. *ayat iqa506 selalunya. Tapi sekarang dah jarang tgok dia cakap macam tu. Hee. Ok btw, agak lama tak post. Saja nak bagi ruang post dibawah ni ntuk lama sikit berada di paparan utama. Haha. *ayat skema. Ok, memang ak tak tau nak buat apa dah. Bila nasihat2 sampai, last2 aku yang kena EGO?? Haish! Sabor je lah~ Tapi kalau camni, tak ke sudah settle. Hmm.

Ok lah untuk beberapa hari ni. Updating yang secepat boleh, tengok gambar je lah. :)

220411 : Aku dah LULUS test JPJ (motor)

230411 : Aku beli jugak akhirnya NOVEL ni. Eh! Bukan aku, tapi mak aku. Sriyes. :)

Thursday, April 21, 2011

KLU kau PraSaN PosT ni, BcALah Lah yE,.

Assalamualaikum w.b.t

Kawan, kau kenapa? Ntah lah, aq try untuk buat mcm biasa, tenang, gelak2 ketawa, tapi macam ada benda yang tersekat. Mcm ada benda yang aku rasakan problem. Hmm. Aku tak tau nak cakap apa. Just i want to tell you, if you read this, please think again and try in the POSITIVE way. Ya, aku tak paham apa yang kau rasa. Tapi boleh tak bagi aku peluang ntuk paham apa yang kau rasa? Kalau aku ada buat salah, cakap je lah. Bukan terus macam ni. Sejak bila pulak ada rahsia tak bagitau aku ni? Even, kau marah aku sekalipun, bagitau. Selagi mana benda tu boleh betulkan keadaan, aku boleh terima lah. Even kau kutuk, maki hamun teruk macam mana pun. Aku still boleh terima lagi. Kau sedar tak apa yang kau buat ni lagi keruhkan keadaan? Please lah, aq tak nafikan yang kau memang kawan baik aku. Seriously aku appreciate apa yang kau dah buat untuk aku. Bila aku rasa dah give up dengan kerja, kau yang tolong settle kan. & apa yang aku ada pada hari ni pun, ada yang berpunca daripada kau. So tak terlintas pun dalam hati aku untuk sakitkan, kecewa kan kau. Jadi apa yang kau fikir, kawan? Ok, i admit. Memang aku pernah terasa hati, rimas dengan kau. Tapi tu bila kau dalam keadaan moody. Bila kau sorang2, cakap nak tak nak. Aku rimas sebab aku tak tahu nak buat apa dah. Aku nak kau happy lah, ketawa2 macam biasa. Sebab aku tau diri aku macam mana. Aku memang jenis dah cukup lega kalau orang2 yang aku rasakan penting dalam hidup ni, bahagia. Yes, mungkin memang aku boleh tak perlu fikir pasal kau, aku perasan kau ok dengan orang lain, ketawa2 segala. Tapi sampai bila? Sampai bila kau nak macam ni? Satu je lah yang aku mintak, think positive ok? Jangan lah rosakkan apa yang dah ada. Kau boleh ignore apa yang aku cakap ni, aku pun boleh berlagak buat macam biasa, tapi seriously, aku tak nak lah mcam ni. Macam ada benda yang tersekat. Fikirlah, tak semua yang kita nak, kita akan dapat, & tak semua yang kita rasakan orang tu bahagia, dia tak ada problem. Yes, aku memang tak faham apa yang kau rasa. So, tolong lah buat aku faham apa yang kau rasa tu. Kita boleh buat berbincang, bukan macam ni. Ok, kawan?

Tuesday, April 19, 2011

WaH~! AkU RasA HEBAT!!,. :)

Assalamualaikum w.b.t

Click here! :)

Ok! Sikit untuk hari ni! Wahaha~ Aku rasa sungguh BANGGA even aku tau yang realitinya, tidak sama sekali. *ok satu sifat mazmumah di situ! :) Ntah berapa kali ntah aku tengok ulang2 kali. Kalau lah jadi realiti, kalah weiyh Angkasawan Negara! *ok muiz! Stop nonsense! :)

Cuma 1 je lah. Hebat giler orang yang cipta benda ni! Kagum aku. *Lagi kagum tengok muka sendiri. Hehe. Ok2! Stop it! Tak semena2 benda ni boleh motivate diri. Serious. Cubalah ye?! :)

p/s : aku rasa 'sunyi'?? Hmm. Apa ni????? :(


Monday, April 18, 2011

HaB!s DaH!!!,. :)

Assalamualaikum w.b.t


*sigh. Hari ni baru sahaja habis interview PISMP. Best! Oh btw, Alhamdulillah. At least takda pun yg aku rasa killer2 segala ni. Hehe. Nak cerita? Seriously aku takda mood malam ni. Just a surface saje lah yerk. Cuma nak cakap, sungguh seronok aku menggebang tentang NKRA (Pendidikan). Berapa ramai je yg tau? Ahaa. Andai kata dapat nanti baru cerita panjang2 yerk. Kalaulah dapat~ Hehe.


Nametag 'show off''. Yg belakang tu saja men'capap'. :)

Sedikit cerita tentang semalam 170411. "Thanks cikgu. Sampai jugak cikgu ke Yong Peng untuk kali ke-2. Hehe. & memang bukan plan saya suruh datang rumah. Tapi parents saya. Ye lah, datang jauh2, takkan pergi benteng je kot. Hehe. Anyway, Jangan lupa betulkan lampu brek belakang yerk. Bahaya tu. Pesanan ikhlas dari Cik Midah. & lain kali kalau segan, bawaklah budak asrama ke, untuk teman kan. *eh! xpayah lah. :)


PerKongSiaN BersAma,. :)

Assalamualaikum w.b.t

Ok. Saja untuk perkongsian bersama. Plus cuba untuk buang benda2 runsing ni! Ish! Penatlah fikir. Serious risau teramat sekarang ni! :( Ok lah~ Sapa yang tahu ada 1 'rahsia' yang menarik yang ada pada main website Yahoo!

Sungguh smooth bulatan aku. Haha.
Ok nampak kan bulatan sebesar umat tu kat 'tanda seru' tu? Pada mereka2 yang tak tahu, try lah click ye. Make sure speaker dalam keadaan ON. Kalau tak, sampai ke sudah tak tahu apa yang berlaku. :)

Apa yang terjadi : Ekau dongar lah sendiri. :) Btw, credit to : Angah :)

Google ada macam tu tak? :)

Friday, April 15, 2011

mEreKa bUaT aKU RasA NaK ......... :)

Assalamualaikum w.b.t

SABTU, 16 APRIL - Bahang semakin terasa. Ketika mana hari ini penduduk Sarawak berpusu - pusu melaksanakan tanggungjawab sebagai pengundi. Oh ye! Jangan lupa bawa IC yerk. Aku tengok iklan - iklan kat TV. Agaknya ada kot yang lupa bawa IC. Sebab tu kena ingatkan. Hehe. Btw, hari ni hari sabtu, esok ahad, lusa dah ISNIN. Huhu. Seram weyh! Dah lah tak dapat tengok lagi KAU LAKSANA BULAN. Hihi. Drama Melayu ke-2 yang aku terpanggil untuk nonton selepas NUR KASIH. Ada aku cari novel tu nanti. :)

TV2 - Isnin hingga Rabu - 2.30 pm :)
Aku nak pergi sini lagi!!! :)

Thursday, April 14, 2011

"KenaPa, SemUa !ni??",. :)

Assalamualaikum w.b.t

Ahaa. Aku tak tau kenapa aku tergerak hati nak letak tajuk macam tu untuk post kali ini. Actually sekarang ni aku still mendengar lagu DINA feat ZIZAN - SELAMAT TINGGAL. So, masa tengah fikir "nak letak tajuk apa ek?", tiba2 aku boleh terikut2 nyanyi part tu. So~ then~ pastu~ jadi mcm tu. Faham?? Up to you. :)

Ok. Nah! :)


Tuesday, April 12, 2011

NonseNse!,. :)

oke~! Abaikan tajuk dan gambar di atas sebab aku memang nak merepek ni. Haha.

FIRST. Aku drive jauh tadi!. Haha. Thanks my beloved AYAH! Seriously sekarang ni aku rasa bawak kereta lagi best drpd bawak motor. Motor penatlah! :)

SECOND. En Farhan Hassan. "Sungguh 'seronok' aku melihat nama aku di blog kamu. Haha. Well~ Jaket kamu sihat2 je. Sekarang jaket kamu dah tak se'huduh' dulu. Dah basuh dah. Hehe. Beli jaket baru? Order 1 lagi boleh? Bayar nanti!" :)

'Beliau' ni aku jadikan TEBUSAN. Haha.

Sunday, April 10, 2011

UNO? = PLKN,. :)

Jelas dan nyata tanpa dengung (idzhar halqi) ianya bukanlah 1 tajuk entry yang matang kan? Haha. Siapa yang tak pernah main benda alah game card ini? Best kan? Haha. Ok. Balik kepada cerita. Kesan daripada wall MUHAMAD RIEDWAN a.k.a PALAT yang banyak sangat notification mengenai game2 segala ini, so aku pun tertariklah untuk main satu dua game yang ada. Sampailah terjumpa game ini.



Thursday, April 7, 2011

SMKDSE again!,. :)

















1 lagi memori jalan-jalan yang perlu di ingat. Ahaa. 060411 - Again kembali ke SMKDSE. Siapa sangka kalau sebelum ini akulah MC yang memanggil VIP untuk beri ucapan kepada kami asramawan, tapi kali ini akulah antara VIP itu yang memberi ucapan kepada mereka asramawan. Mereka yang terlibat - Syahmi Hafizuddin(ex-SMKDSE), Irsyad Mahat(ex-KISAS). Ahaa. Bangga? Sikit. Nervous? Banyak! Habis aku menggebang kat mereka semua. Padahal diri sendiri? Ok. Muhasabah diri. :)

Tuesday, April 5, 2011

UndeR ConsTruCtiOn???,. :)


dah 'berabuk' dh blog aq nieyh,. ahha,. mne xnyer,. dh lme xpost ppe,. iyer r kn,. xtw nk ckp per,. stiap hari bnde yg smer yg berlaku,. xkn r nk ckp "hari ini saya bangun pagi. Selepas itu, saya pergi mandi degan penuh semangat. Selain itu, saya sarapan dgn lahapnya. Tambahan pula, saya sambung tidur kembali selepas itu. Hal ini demikian, saya mengantuk kembali selepas makan. Sebagai intihanya, Cikgu HERDA SUZANA selalu marah saya dan beliau mengaitkan saya dengan 'beliau'." oh tidak!,. malunyer!! ahha,. *ok muiz!,.