Sunday, April 10, 2011

UNO? = PLKN,. :)

Jelas dan nyata tanpa dengung (idzhar halqi) ianya bukanlah 1 tajuk entry yang matang kan? Haha. Siapa yang tak pernah main benda alah game card ini? Best kan? Haha. Ok. Balik kepada cerita. Kesan daripada wall MUHAMAD RIEDWAN a.k.a PALAT yang banyak sangat notification mengenai game2 segala ini, so aku pun tertariklah untuk main satu dua game yang ada. Sampailah terjumpa game ini.




Walaupun ia hanyalah sekadar game ke'anak-anak'kan. Tapi tetap seronok bila main secara online boleh chat2 dengan orang. Aku kenal Alexander K, Didar I, Hannah C, Jorge Guzman, dan sebagainya. Haha. Aku belajar 1 bahasa baru "VAJANSE AL PITIRETAS" (Frenc *iyer kowt) maksudnya GET LOST!. Kuang hajar punya mat saleh. Haha. :)

Oke~ Actually that's not the word that i want to share, i want to admit that I MISS PLKN sangat2 when i played this! Seriously! Teringat saat - saat berdebarnya main sebab taruhannya siapa yang kalah, kena basuh cawan. Haha. Dengan psiko orang lagi, bengang wey kena basuh kat 'ramai orang' *ke 'orang ramai'? Paling best --> Bila insan ber'nickname' JAWA yang kalah. Kenangan lah wey~! :) Kecoh masa tu. Lagi2 bila KETUA WIRA kena basuh cawan 1 kompeni masa malam terakhir kat PLKN. Dengan penonton yang berbilang suara, JL tak terkata apa dah. :)



Saat kekalahan KETUA WIRA
Ok. Itu sahaja. THANKS again kepada SYAMIM BAKRI coz tell me how to make 'float button' widget at the left side here. Tutorialnya bagi yang mahu ikutin di sini ya. Makasih. :) Kepada cikgu HERDA SUZANA, nanti saya datang maktab, tapi bila lah hari itu... saya pun tak tau. :)

1 comment:

.syamim. said...

muiz ! floating button tu cam x perasan sangat lah .