Friday, May 6, 2011

AsASi!!! + TeKa2 B'saMa CiK NoNa AHmad,. :)

Assalamualaikum w.b.t

Yeah!!!!!! Alhamdulillah. At last. Ni lah muiz, apa yang ko kejar dari belajar abc dengan Cikgu Khatijah masa kat tadika dulu. Haha. Ye2 jerk. Dulu bukan aku nak jadi akauntan ke? Ahha.


Ok lah. Syukur sangat2 dapat pun asasi. Kat PALAM lak tu with u Kak Raihana. Kak Rai jadi senior aku, tak boleh bayangkan kalau dia buli aku nanti camne? Ahha. Mana r tau Kak Rai garang. Waa~!! Takpe, sy akan jadi junior yang baik. Haha. Seronok + takut. Btw, for sure aku tolak KMM. Sori lar ye KMM, tak dapat aku berbakti kepada kamu. Hehe. Buat masa ni, memang sure2 aku terima UiTM ni. Tapi tidak 100% sebelum keluarnya result KPLSPM. Hadoi! Agak rimas lah. Antara kerja dengan glamour + impian. Iya aku tak nafikan untuk masuk UNIVERSITI tu memang harapan aku dari dulu lagi. Kalau tanya budak kecik pun, diorang tahu untuk jawab apa kalau ditanya soalan yang berkaitan tu. Aku nak rasa semua tu. Tapi SEANDAINYA aku dapat IPG, patut ke aku KELUAR dari asasi? Memang untuk tika ni aku tak nafikan IPG lagi banyak PRO dari asasi. Study 5 tahun sampai degree + elaun RM600 sebulan *org kata + yang paling utama sekali, confirm kerja. Aku pun tak prefer nak kerja dengan swasta ni. "Kerja dengan goverment dah tentu2 terjamin masa depan", tu kata ayah. Parents harap sangat aku dapat IPG even diorang tak kata nak bagi pressure kat aq untuk pilih. Sir pun lagi prefer IPG. Adik-beradik aku pun prefer IPG. Jiran2 + sedara pun prefer IPG. Oh ye, makcik KL + cikgu Herda jerk prefer matriks. Hehe. Kak Raihana + member2 semua sure2 prefer asasi. Kalau lah dapat IPG n pergi, & aku tolak asasi. Tak guna lah aku pasang niat semua nak masuk U, nak dapat asasi. Tapi kalau aku pergi jugak asasi, camne ek masa depan nanti? Makin lama makin susah dapat kerja. Itu fakta. Banyak bukti sekeliling aku yang dah elok2 pergi matriks, keluar pergi IPG. Yang ada degree, last2 kerja buat bisness sendiri. Yang xkerja2 pun ada. Allah! :(


Asasi daftar 23 Mei 2011 sama hari dengan Matriks. Haha. IPG dapat tau result 21 Mei 2011 ni. Based on ayah cakap. So aku ada 2 hari untuk fikir. Tapi IPG daftar pertengahan bulan 6. Kalau aku rasa nak perabihkan duit, nak cuba2 rasa life kat asasi. Aku still ada masa dalam sebulan untuk fikir nak keluar ke asasi or tak. Harap2 time tu lah dibagi jalan untuk pilih yang tepat. Ish! Nak belajar pun susah. Hehe. Btw, kalau korang ada pape nasihat / cadangan, bagitau ea. Thanks. :)

Untuk member2 lak. Tahniah untuk korang gak yang mana2 pergi ke matriks lar, pergi diploma, asasi, interview SPA / YPJ, or yang pergi ke kolej2 swasta, yg dah ada kat UTP guna SPC, or yang tunggu lagi universiti2 lain, yang tak abis2 pergi interview tajaan. Best of luck yerk?! Tak sabar bila dah besar nanti, apa yang jadi kat kita. Mana r tau yang dulu suka tido dalam kelas, bising2 dalam kelas, last2 jadi macam2 yang sure HEBAT2!! :)

One more thing, puas aku cari lagu yang Zizan ( JOZAN ) nyanyi masa Minggu ke-3 Maharaja Lawak. At last, jumpa pun. :)


Lain2 : hari ni kena pergi kenduri kahwin kat rumah sedara kat Bukit Rokan. Terlalu dekat dengan maktab ku!!!! Haha. Tapi janji lalu je kot. Haha. Semalam aku ada baca katalog KARNIVAL Tanjung Leman anjuran Berita harian, 6 - 8 Mei. Takde lar menarik apa pun. Just bila aku terjumpa ayat promosi 'Jumpa disana!!' Aku jadi xcited melampau. Haha. Sebab, lu pikir lah sendiri! :)

N Last, baru nak letak entry untuk Cik Nona Ahmad ni. Haha. Macam mana lar sy nak teka perempuan punya barang ni. Haha. Mana lar saya tau. Agak - agak :

Blouse : RM 64.65
Kasut : Putih - RM 43.87
Coklat - RM 48.50
Kelabu - RM 46.01
Cekak rambut : RM 16.43

*Hebat tak sy siap teka sen sekali. Haha.

8 comments:

hasmila said...

muiz,asasi kite sama la!!
haha..beria..

Herda_Husna said...

masuk matrik laaaa. hehe. bg akak better masuk matrik. matrik pon lbh kurang je asasi. cme asasi hbat ckit la. dak2 pandai je yg slalu dapt.hehe

btw, xksah pon kat mane2. kalu da namanya malas, xd nye leh berjaya. kne usaha gak. kat mana2 leh berjaya. Rezeki ALLAH tu kat d kat mane2 jep. gud lak! =))

aremieroul said...

tahniah muiz..
asasi @ matrik lbeh kurang jerk..
tpi kalo nk feel cam dak2 uni baek msok asasi coz matrik still ketat n cam skolh skit..he3..tpi senang skit score compare 2 asasi..asasi susah skit larh..tpi u can do it..!! chaiyok2..!!

Mu'izzuddin Hatdran said...

hasmila : yeah!!!,. t'sama lak ngn ko!!,. haha,. ish!,. beria,. :)

kak husna : alaa kak, sy rse agk berat lar nk ke matriks,. dah lar KMM tu 'TUA',. haha,. *sgguh celupar,. :)

bro amirul : dua tu lbih kurg sme jerk,. tw tue,. hmm nth lar,. ahha,. thnkz lar yerk bg smgt,. :)

Fatma Diyana MB. said...

tahniah ! saya pun nak tunggu kplspm. mungkin prefer IPG dari asasi :)

Mu'izzuddin Hatdran said...

fatma diyana MB : owh thnkz,. ntah lar,. 1 ari nnti, mgkin berat ke IPG gak kowt,. :)

Herda_Husna said...

hahaha. da 'tua' la bgos....kmns pon 'tua' jugak. tp 'muda' ckit dr kmm!! ahahaha =P

Mu'izzuddin Hatdran said...

xbez,. smua pn dah 'tua',. haha,. rleks jerk kutuk2 niey,. sory KMM,. xd niat pown,. :)