Sunday, May 29, 2011

mY FirsT WeeK aT PunCaK aLaM,. :) *after edit

Assalamualaikum w.b.t

FIRST! Penat GILAKKSSS!!!! Haha. Yes i know that the first time i use word 'Gilakss' at here. Just i want to xpress what i'm feel. Haha. Seriyesly penat gila2. Memang untuk kali ini, ia taklah setanding saiz dengan SKSYP, SMKDSE, SMKAS, mahupun MRSM GMC. Hahaha. Dengan jalannya + tangganya lagi. Hadui! Nape lah takde lif dari kolej ke fakulti. HAHAHA. Demand. :)

Ok2. Cerita2 aku kat PALAM untuk kali2 pertama ni. Kali pertama aku rasa duduk universiti (Ahha, memanglah). Kali pertama MDS (Ahha, pun memanglah). Kali pertama aku rasa aku BERKIRA SANGAT mengenai pengendalian wang. *haha. Ayat skema. Bukanlah maknanya 5 tahun duduk asrama aku belanja ikut suka. Tapi bila kat sini baru rasa PERLU jimat sangat. Yelah, kalau kat asrama akan ada hari yang aku takkan guna duit. Means tak beli apa2 + makan pun dah sedia kat DS. Tapi bila kat sini, takkan ada hari yang takkan guna duit. *Oh! Takpe kot bagi mereka2 yang sanggup makan roti hari2. Haha. So rasanya itulah kot perkara paling ketara antara campus life dengan hostel life. Ha! First time aku jumpa secara face-to-face dengan Kak Rai, bercakap + belanja beliau. Ahaa. Seriously. Pastu pergi kelas bebas nak pakai baju apa. Tinggal lagi sedarlah diri you as a university's student. Tu lah kot antara perkara2 kali pertama aku buat. Ntah lah actually, banyak sebenarnya benda baru berlaku kat sini. Plus aku student asrama kan since Form 1 lagi. So macam rules asrama selama ni yang dilarang, yang tak boleh, TAK KESAH kalau buat kat sini. Contoh, keluar & balik sebelum 11.30 malam. Aku dah biasa 'outing' sampai pukul 6 petang, so macam pelik lah kot. Tapi ni just kali pertama saje ok? Akan datang, aku dah tak kesah dah. :)

Btw, tak tahu nak cakap pe sebenarnya, just tengok je lah. :)

Minggu Destini Siswa ( MDS )




Here is MDS. Stands for Minggu Destini Siswa. Aku tak tau nape aku suka tahap gila kat perkataan 'DESTINI' tu. Haha. Ok sikit2 cerita pasal MDS. Pernah tak terfikir yang korang akan beratur seramai 1000++ untuk makan dengan masa yang dibagi dalam 20 minit? Pernah tak terfikir yang korang ialah orang yang ke 1000++ tu? HAHA. Based on own experienced. Kalau kat maktab dulu, aku rasa panjang beratur adalah dari DS sampai ke surau. Ke jauh lagi?? Haha. Tapi seriously ABANG2 & akak2 PM kat sini BAIK2 belaka. Haha. *bukan bodek ea. Tapi fakta. :) Pada Kak Rai, saya terus dah tak jumpa abang Naim tu lepas MDS. :)

Shah Alam. Hee~


First experience ke Shah Alam. BEST!!! Haha. Kalau boleh nak masuk je setiap mall yang ada kat situ. *ok itu ayat Fadil. Cuma aku rasa macam peliklah kenapa Shah Alam tak ada wayang. Orang kata paling dekat gi Sunway. Insya-Allah aku pergi. Haha. *Ok muiz, datang sini untuk belajar. :)

Lain2, tengok gambar je lah yerk? Click if you wish to enlarge d pictures.



First sekali, tolong pahamkan perasaan aku yang kena berjalan ke kelas since aku baru lagi kat sini. Haha. Ok2. Bangunan atas bukit tu actually Kolej Raflesia punya. Tapi lebih kurang lah area Kolej Angsana aku tu. Then turun tangga yang 'pendek' tu. Lalu PSB. Kat situ ada food court. 'Punca' duit aku selalu kurang. :) Pastu jalan lalu FSK 1,5 tu sampai lah ke FF2. Sebelum tu, lalu FF4 dulu. Lokasi gambar aku amik ni actually kat Bilik TEC 6. Tingkat berapa entah. 5 / 6 or sumthing lah kot. Pergi takde lah rasa penat sangat. Tapi balik yang terasa. Lagi2 part naik tangga tu. :) Pusat Asasi kat Tingkat 5 FSK 1,5.


Belah kanan bangunan FF4. Belah kiri bangunan FF2. Itu sahaja. Haha. Fakhar cakap scene kat area ni macam kat oversea. Sebab?? Entah. :)

Dari kanan : Apek, Amir, Hafiz, Salam, Fakhrul, Suffi.

Ni antara member2 yang satu group ( PI009P3 ) dengan aku. Seriyes diorang best. Majority group aku orang Kelantan & Terengganu. Take time lah kot when i'm trying to understand what they said. Haha. Perempuan lak ada 8 orang jerk vs lelaki 10++. Padan muka! Biasa lah. Course engineering kan. Orang kata kalau Asasi Sains, sebaliknya. :)


Antara buku2 yang aku paling teruja sekali ialah buku ni. Entahlah. Setebal 683 pages + RM80.00 + text font & size : Palatino 10/12. Aku macam 'teruja' bila disuruh baca buku macam ni. Haha. Tapi best sebenarnya. Belajar pasal 'diri' laptop kita & teknologi. :)
 

PENDETA CAFE. Takde komen. Sebab aku rasa makan kat food court lagi SEDAP + MURAH. Boleh sekali2 makan bila rasa nak jadik 'Orang Kaya Sekejap'. :)


Ni antara dewan kuliah yang ada. Sangat SELESA + sangat SEJUK. Aku pernah terfikir nak bawak sweater jerk setiap kali kelas. Tapi aku takdelah rasa mengantuk ke lagi2 kalau kelas petang. Aku rasa lagi prefer kelas petang dari pagi. Entah. :) Oh yerk! Kat sinilah semua group 'P' bercampur. :) So total up dalam 100++ students lah gitu. Tak paham, takpe. :)

So, itu sahaja. Next week, rasanya dah jadi sebenar2nya life kat university. Sure2 dah start penat gila2 dengan assignment2 + project2 segala. Aku rasa life kat Asasi = setahun macam sangat singkat. So, pray for me ok?

'Penyebab' aku terpusing-pusing 1 kampus sehari sebelum kelas. Huhu. Harap2 lah boleh survive. :)

5 comments:

nona said...

ahaha~

chubby_910 said...

xajak pon g shah alam...=,=

nona said...

ahaha mkasih belanjaaaaaaaaaaaaaa :))))

Mu'izzuddin Hatdran said...

kak rai : haha,. yer2,. sama2,. :)

iesza : jom r gi,. ko blnje tmbg,. :)

Akulah Pak Lan said...

dok dekat u memang best