Saturday, June 25, 2011

SwEeT SundaY,. :)

Assalamualaikum w.b.t


'Sangat' lama dah tak update apa-apa kat sini en, en. blogger? Haha. Macam sedikit hilang minat dah nak blogging tahap parah macam dulu. Tapi sekarang BLOG INI TELAH BOLEH DIBUKA MELALUI CHROME. *Haha. Semangat naik sikit. Plus memang seriously akhir-akhir ni macam 'mandi tak lena, tidur tak kenyang'. Adakah aku homesick? Mungkin iya kot. Jealous bila angah kata "internet kat rumah dah jadik 150kb++/sec". Laju tu! compare dengan kat sini. *Pernah terjadi 0kb/sec. Hadoi! Aku ni 'college'sick pun iya jugak ni. Haha.

Ok2. Hari ni 260611. Dah sebulan 3 hari aku kat PALAM. Haha. Life makin lama makin dah boleh adapt even kadang - kadang sedikit terrible. Environment kat sini, cara hidup, bagi masa semua dah boleh adapt dah. Kalau dulu pukul 6.30 dah mandi, tpi sekarang 7.30 pagi baru mandi pun boleh~. :) Kerja 'sekolah' pun dah start melambak2. Assignment itu lah, ini lah. Quiz lagi. Test lagi. Dengan presentation lah. Group work lah. Sampai aku tak tahu nak buat apa dulu. Haha. Plus dengan kena daftar kokorikulum lah. Oh tidak! Aku memang sangat 'rajin' koko segala ni. Please lah. Aku dah penat 'Berkhidmat Untuk Negara' 3 bulan dulu, kata ada pengecualian. Pastu ada jugak yang kata budak asasi tak payah terlibat dengan koko lah. "Ok, unit kokorikulum sila jawab kat sini". Haha. :)



So lain-lain. "Cik Hasmila Nazri, mana sihh nama gue diblog kamu? Gue ngak bisa sabar lagi dong sampai kapan harus ku menunggu.". Haha. *Tak market lak aku en. Haha. Oh terlupa! Kredit kepada Ali Moghavvemi yang dah pindah ke UM minggu lepas. Eh? Ke minggu lepas lagi? Lupa dah. Haha. Best of luck! lah yerk. :)


Aku tengok 'benda alah' ni, teringat kat maktab. Haha.
Sempat Fadhli Suhaimi ajak aku ber'gila' kat tandas DFK. Haish! :)
Ok! Ini saja2 je nak men'capap'. :)
Yeah! SEPAH! SEPAH! Juara ML. :)

Ouhh oke tape tape. Benda biase lah tu ckgu, kite teringat semua tuhh. Skrng kite dh kat u, so suasana tu berubah. Nak tak nak mesti kite akn compare u dgn maktab punyaaa. Tp maktab lain, u lain k. Ckgu kene pandai kawal semua tuhh. We're 8teen right? :)
Harapnya aku dapat survive asasi ni. Please muiz, jangan fikir benda yang kusutkan kepala ni. Ingat semua nasihat2, pengalaman2. Fikir assignment, study takpe. Kata nak lawan 'beliau'. :)

Till then... :)


5 comments:

hasmila said...

sape cik hasmila nazri?
aku kenal x?

syashafie said...

HAHA 6.30 da mandi ? awal tuh XD

Mu'izzuddin Hatdran said...

hasmila : ko xkenal kot,. dy ni pelik2 sikit orgnye,. ko mane ad kawan yg pelik2 kn?,. :)

syashafie : haha,. x2!,. itu mase awl2 dulu n kelas kli prtme start 8.30 pg,. pastu tym tu xtau yang food court kat psb tu awl2 pagi dh bukak,. so trpkse gerak awl dr kolej takut brtur pnjg srpn kat rafflesia,. :)

hasmila said...

oh..ye la kott..tapi hasmila tuh macam menarik jek nak kawan dgn dy..lalalalala

Mu'izzuddin Hatdran said...

hasmila : eh xboleh,. tkut ko trpengaruh ngan dy nanti,. xpasal2 brtmh org pelik dlm dunia niey,. tw x, ad ke ari tu dy l_mp_t-2 dlm lif,. :)