Saturday, July 23, 2011

BaLiK DaH~ :)

Assalamualaikum w.b.t

Kejap je kan dah seminggu? Oh tidak! Tak puas boleh tak?? Haha. Esok dah nak kena balik semula ke PALAM. Means bermula lahh kembali moment2 study tahap 'gila' yang dah ditinggalkan seminggu ni. Sumpah aku tak boleh belajar kalau kat rumah. "Habis, habis gitu je" *Haha. That's my mom's word. 

pd mlm sblum hari pndftrn kat PALAM 230511 :) *saje jerk,.

Hari ni dah 22 Sya'ban 1432H. Lagi seminggu dah puasa. Means dah nak bulan Ramadhan. Allah, timbul dalam hati aku takkan nak jadikan kali ni Ramadhan2 yang sama macam dulu?? Sekarang dah takde istilah terpaksa, semua ni. Semua terletak diri sendiri. Muiz, harapnya kuat lah untuk kali ni. :)

Sedangkan kita study pun kita pasang aim untuk berjaya dalam peperiksaan, dapat kerja yang senang. Sanggup study sampai tengah malam siapkan tutorial, buat note, siap tampal memo kat dinding sebab takut lupa. Tak paham soalan, sanggup carik member yang betul2 paham. Tak malu mintak ajar. Then esok punya kelas, malam lagi dah siap ready masukkan buku dalam beg. Kalau dah masuk minggu quiz/test/exam, mula menjajar baca buku takut2 esok lecturer tiba2 buat quiz/test/exam. So takkan 'benda' yang lagi 'besar' maknanya iaitu HIDUP kita pandang lalu je? Anggap yang hidup ni pun untuk 'exam' kita suatu hari nanti. Bukan ke dunia ni persediaan untuk akhirat? Lagi lahh kita ni tak tau bila kita mati. Jangan sampai pada satu tahap Allah bagi nikmat kat kita secara berterusan disebabkan Allah nak biarkan kita terus jahil. Bersyukur, berubahlahh muiz~




*tersangat sayu dengar zikir ni. :'(

*lagu ni best! :)


Secara khusus kepada Muhammad Mu'izzuddin bin Hatdran. Secara am kepada kita semua~ :)

No comments: