Monday, October 31, 2011

TRIP | Pahang. :)

Assalamualaikum w.b.t

311011. Dah sehari lepas balik dari trip turun-naik-turun-naik bot, keluar-masuk hutan ke Taman Negara, Pahang. Ikut rombongan budak-budak sekolah lama lepasan PMR. Thankz kepada sir sebab ajak. Kalau tak, memang aku sebulan cuti, 'benam' kepala kat rumah jelahh. Haha. Niat nak release-kan stress. Tapi rasanya macam tak se-release yang diharapkan je. Haha. Dah lahh takda kawan, dengan suasana yang sangat2 lahh rimas. Especially for the accommodation. Sangat2 lahh terrible. Aku boleh terasa macam masa perkhemahan PLKN dulu. Untung aktiviti yang ada agak best + ada jugak Kak Rai. :) Saja cakap tak pergi. Nak buat kejutan. *Kejutan lahh sangat. Haha. Malas sembang, sikit-sikit semasa kat sana. :)



Monday, October 24, 2011

HaisH,.

Assalamualaikum w.b.t


Sumber dari Facebook orang. Dot kuning ni tak bergerak pun, tapi kalau ianya nampak seakan2 bergerak, mungkin STRESS. So, berehatlahh~ :)

Hmm, stresskah aku? Entahlahh.

Lambat lagilahh nak tunggu balik PALAM. At least, aku akan busykan otak aku dengan member, study, buku, kelas. Kalau kat rumah ni,... Betul kot ibu kata aku selalu terperap kat rumah, life yang sama je setiap hari, tu macam tension. Tak bergerak otak aku cuti ni. Nak keluar jalan2, tapi malas. Haish,.

Lagi mengharap kalau dapat balik maktab. :)

Wednesday, October 19, 2011

LaMa DaHH~ :)

Assalamualaikum w.b.t

201011. Lama dah tak update kat sini. Malas satu hal, problem sana-sini lagi satu hal, tak tahu nak tulis apa pun lagi satu hal. Tapi bila tengok blog iqa, paan, iera, mila, iesza, akak raihana, baru terasa nak update jugak. Tapi lepas ni memang sangat jarang kot update. Ber-SMS, ber-calling2 pun dah jadi sangat jarang. So sorrylahh sesiapa yang bagi SMS atau try call, tapi rasa macam 'baikkaureplytahundepanmuiz'. Ber-IM & ber-skype pun dah jarang balik sebab entah. Haha. Boleh dikatakan aku pegang hanset hanya untuk tekan button 'off' untuk alarm bangun pagi & check note + dengar lagu masa nak tidur. *Aku update ni pun aku tak tahu mana hanset aku. Haha.

Tup-tap-tup-tap dah 3 minggu dah cuti SEM 1. Life aku boleh dikatakan sama je setiap hari. Kalau kat PALAM pun life aku pun sama je sebenarnya. Cuma beza yang ketaranya mungkin BANYAK BELAJAR dan BANYAK MAIN. Sejak dah pandai download2 ni, rasanya dah berbelas cerita aku download termasuk movie2 dan drama2 melayu, korea. Tu tak masuk lagi yang list 'menunggu' untuk didownload. Haha. So hari2 aku memang busy dengan tengok cerita jelahh memanjang.

Baru semalam habis speaking MUET. Ntah pape ntah yang aku cakap. & aku sangat malang bila point yang aku dapat paling sedap dibangkang sebulat suara oleh mereka2 yang lain. Dalam hati aku dah rasa nak pekik *bajet kat rumah korang takde fesbuk, maispes, frenster, twitter, blog, skaip, papelah lagi. Tapi speaking test bukan untuk cari pemenang, just nak tengok keupayaan meluahkan kata-kata 'skema' je. *Yes i'm totally agree face-to-face communication is the best way for the youth to express their feeling. Padahal, status kat FB 'homaigod! Balak aku si Mamat tu kahwin lain!'. Pastu member komen 'Good job Mamat.' Haha. *Aku tengah marah dalam hati ni. :)

Ok, sekian dari bilik berita.

*Bila pointer nak dapat nihh?? Risau lahh seyh. Haha.
*Tolong like pic ni yerk, viewer yang disayangi? Trimas. :)



Monday, October 3, 2011

ALLAH,. :(

Assalamualaikum w.b.t

Ya Allah,
Aku SAYANG keluarga aku.