Friday, November 11, 2011

KAWAN | Setahun Berlalu. :)

Assalamualaikum w.b.t






111111. Entry hari ni saje dimulakan dengan video-video zaman sekolah dulu pada 11 November 2010, MRSM Gemencheh. Actually nilahh video LAST CLASS untuk 502'10 sebelum SPM 2010 bermula. Diilhamkan oleh Fahrur Radzi tapi last2 dia yang lupa. Haish~

Secara peribadi, tulahh kali terakhir rasa suasana bila dalam kelas. Lari-lari, main, jerit, ketawa, lepas tu bila cikgu datang masuk kelas, lari lintang pukang balik tempat masing2. Haha. Tu belum lagi part suara ketua jerit "bangunnn!!" bagai nak gila, tapi respon budak? 10 saat amik masa untuk bangun je, tu punn time tulahh nak amik buku bawah meja lahh, nak betulkan tie lahh, seluarlahh. Haha. Then, baca doa berjemaah. Masa cikgu mengajar, tak kurang yang dengar memang tekun habis, ada jugak yang memang tak tekun habis. Maknanya, tidur. :) Bila kat Universiti, semua tinggal kenangan, dan satu sejarah baru untuk dicipta pulak. Lecturer datang, lecturer takde, sama je. Buat hal masing2. :)

Okay just make it simple. Khusus pada ex-GMC's 3rd Batch (tak terikat untuk 502 sahaja), umum kepada semua viewers, droplahh comment kalau korang ada something untuk dikongsikann mengenai perkara yang korang tak boleh lupa masa kat kelas zaman sekolah dulu.



Let me start okay.



*Tuhan je yang tahu betapa RINDUNYA aku kat kaw, maktab. :(
*Happy Birthday Akmal Hazman. :)

14 comments:

radzi said...

okay peristiwa yang last sekali tu memang buat aku tak tido malam key..hahaha

SNR@sayyid said...

comel sgt!!!!!
aq rindu sgt kenangan tu sume...
btul la cikgu2 ni ckp..ble kite dah skolah,bru kite rase btape bestnye hidup kat skolah
lain benar dgn U...
btw...aq akan jdikan kenangan itu sbg kenangan yg pling terindah dlm hidup aq
thanks muiz!!!!

joyah kerepot said...

wowwwww , this is soooo cool bebeh .
the best part were i could slept soundly on sir arsyad's class .idk wether he noticed or not ,but it not once . almost all his classes . lots of my friend had to finish their class earlier but not me . so , could you see how he apreciates me. because of what ? because i never ut my head on table . terhanggukhangguk and on that times muiz will urut2 aku . he said that is the way that could prevent him from sleeping in class . *dahmacamentryakupulakdah

Zie Shukri said...

bende aku tak leh lupe:
1) aku kene tegur ngan pak chad sbab terlelap 1s
then die ckp 'hzirah,ngantok sgt ke? smlm buat sem smpai pkol bape? takpe, lepas habes sem nnti kamu balas dendam tido' maluuuu gilerr -,-

2) 'gadoh' ngan kau paling tak boleh blaa. macam happe je. HAHAHHAHAHAHHA

Mu'izzuddin Hatdran said...

zie shukri : a'ah,. pastu aku yg tension memanjang tgok kaw tarik mukaaa je,. haha,.

Amirul Rahman said...

cam best je komen kt sini.nak komen gak la.bnde yg aku takleh lupa.aku telah mmbuat rekod dgn mmbuat pling byk point dlm klas pak chad dlm mse stu hari.
point yg prtama.aku x siap keje.keje ape aku x igt la tpi yg pnting x siap la.jdi kne brdiri.
point yg kedua.tme tu die bgi rsult ujian.ujian ape x igt la tpi yg pnting rsult aku truk.jdi kne trus brdiri.
point yg ketiga.disebabkan point yg prtama dan kedua yg tlah aku wat tdi aku tlah dpggil ke hdapan utk jwb soalan.soalan differntation x slah aku.aku pun dgn konfiden prgi la ke dpn utk jwb soalan tu wlaupun aku tau dri pndangan prtma aku tgk soalan tu aku mmg x dpt jwb.bile die tgk aku trkebil2 je die tnye la aku dpt jwb ke x.aku pun dgn konfiden lgi skali mnjawab tidak.pastu die sruh aku amik bku nota aku.di situ la trjadinye insiden di mana bku nota aku tlah ditrbangkan dri tgkat 3 trus tnpa brhnti ke tgkat bwh.aku pun skali lgi dgn konfidennya prgi la trun bwh amik bku tu.
point yg trakhir.point ni aku x brape puas ati sgt la psl mcm x munasabah skit.mgkin disebabkan trlalu byk point aku wat ari tu,jdi mgkin die dh brbulu tgk muka aku die cri la point lain.aku pun kmbali ke tmpat aku dan trus brdiri smbil die mgajar.tbe2 die pggil nme aku lgi.die tnye aku bku ke die yg tgh ajar.psl bnde yg die lukis kt dpn tu sme dgn kt bku jdi aku pndg jela bku.itu je point die.pastu kluar la stu prkataan yg mnjadi puaka bgi stiap plajar trutamanya bgi syafiq khalil.OUT!!!.jdi mcm biase aku dgn konfidennya mlangkah la kluar klas.haha tu la bnde aku takleh lupa.tpi aku brsyukur la psl insiden tu byk ubah aku.tpi sprti manusia normal yg lain prubahan tu hnya brtahan bbrape bulan je.hehe

akmalhazman said...

wwaaaahhhhh!!!!!
rindu maktab doe....
klau lah taun nie camnie gak kan best....

Khusairie said...

benda aku tak leh lupa, aku masuk kelas bio pertama dengan cikgu norma, aku sorang je selamat dari kena lari keliling kwsn lab, pasal aku tempang, haha

Mu'izzuddin Hatdran said...

amirul rahman : babo kalau boleh nak buat essay,. haha,. tp bagus r babo,. for sure sampai tua ko takkan lupa pak chad,. haha,.

khusairie : baik ko buat skrg,. repay yang dulu,. haha,.

yanie said...

benda yang aku x boleh lupa..
time tu separuh kelas kena tahan tinggal lah aku dgn yang lain2...
dah tu pulak time tu time pak chat..
dia ajar dy/dx yg guna formula...
dy/dx:udv/du x vdu/dv
dan yg lgi stu...
time tu lak...aku terlepas ckp yg formula tu pnjag sangat mcm mne nak ingt..
pakcat pndg je dgn automatiknye klas pun diam je...
aduh mlu btul...

chubby_910 said...

weyhhh...aku rndu gler kt mktb doe....rndu mse kte rmai2 kt klas dlu....kt u da xsma ngn kt mktb....sdey kot...:(
yg babo nie klau wat essey mmg mnang nie....hahaha

diarikuiani said...

same lah kte iesza....
nama je matrik sama mcm sekolah...
tpi x sama lgsung....
kt sana x de suasana family pun....
makn same2 stu praktikum x mcm mkn sma2 stu homeroom huhu

. ieraafifah . said...

damn ! aku rindu kau arr ! hehe . opsss . salah ! rindu arep , iesza skali . aku takde knagan nak share ngan 502 tp aku ade 402 yg 3 bulan . hehe . aku paling tak bole lupe tym kat lab physic kene malukan ngan cgu sbb aku sorg pkai tudung hitam . muiz lak saje gelak kat aku . mmg dpr la kan muiz afte tu ? hehe :)

Mu'izzuddin Hatdran said...

hahahaha,. padan muka kaw iera,. :P