Thursday, November 10, 2011

SEGMEN | Santai Blogger.

Assalamualaikum w.b.t


101111. Segmen yang aku buat ni rasanya sangat cool okay. Haha. Tu pun setelah 'disogok' untuk buat oleh Ayie Rahman. Okay ini segmen daripada Final Hope. Harap maklum. :)

Okay here we go.


1. Tuliskan kenapa korang pilih URL korang macam tu?

STRIDE - Berjalan dengan langkah panjang [Oxford Dictionary]
Okay, idea dapat masa awal2 first semester kat UiTM, kena bayar bil pengajian, bil Kolej, daftar course, dan beli buku semua tu. Antara buku yang ada tu ni haa. BEL260. Okay masa dapat je buku tu, aku macam excited gilerr dengan perkataan 'Stride Ahead' tu. Masa tu rasa macam "bapak awesome ayat dia ni! Melangkah kehadapan. Waahhh~~" Tiba-tiba naik semangat, naik darah, semua. Haha.


PIONEER - Perintis, Pelopor [Oxford Dictionary]
Okay yang ni pulak dapat masa Form 4 kat MRSM Gemencheh. "Semmarrt lahh seh ayat ni! Pioneer of Tomorrow. Perintis Masa Hadapan. Best2!" Ni punn sama. Tiba-tiba naik semangat, naik darah, semua. Haha.

So bila gabungkan STRIDEasPIONEER tu rasanya macam satu motivasi untuk aku khususnya masa tu. Baru start new life sebagai Siswa kann. So korang punn sama. Kalau korang taip URL blog aku, harapnya macam naik lahh semangat untuk study ke, kerja ke. Aku doakan. Amiin. Lagi2 kalau korang klik 18 ratus kali sehari. :)

Google Translate. :)
2. Tag 2 Blogger lain. Pastikan mereka tahu.

22 comments:

Ku Azhar said...

waaahh!!! ku ingat lagi buku stride ahead nie!! hehehe stylo laa..best2! thanks for joining!! :)

Mu'izzuddin Hatdran said...

welcome~ haha,. for sure student UITM nieyh,. best3!! :)

widiea azira said...

hye..sye pon join gak..suda like page n folow awk skali..salam prkenalan erk

Mu'izzuddin Hatdran said...

owhh thankz,. :)

myu said...

Salam perkenalan :) Myu singgah dari segmen yang sama...

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2011/11/segmen-santai-blogger.html

keyna kina said...

Aku ingat lagi buku pioneer tu . terbaik arh kau , nama blog citarasa tinggi betol . ahaha

Mu'izzuddin Hatdran said...

myu : ok thankz~ :)

keyna kina : haha,. kaannn?,. :)

Cik Bambam said...

Datang ziarah dari ahli kumpulan 7!! :D

Terjah jom!: Cik Bambam punya stori
Terjah jom!: Belog giler GA & Contest

-fieda- said...

dtg jenguk dan baca entry..happy blogging..:)

http://mylovely-fieda.blogspot.com/2011/11/segment-santai-blogger.html

Lyza Qayudonajew II said...

singgah sini drpd segmen yang sama :)
jemput singgah ke blog lyza :)

http://lyzaqayudonajew.blogspot.com/2011/11/segmen-final-hope-santai-blogger.html

Mu'izzuddin Hatdran said...

cik bambam, -fieda-, lyza qayudonajew II : thankz~ :)

Muhammad Faris 'Azim said...

Dah singgah sini dan follow. Jom follow sana kembali. Klik link untuk melawat dan follow blog saya. Segmen Final Hope | Santai Blogger di Terjal Bicara

http://farisazim.blogspot.com/2011/11/segmen-final-hope-santai-blogger.html

NisaAdnan said...

ALAMAK DAH TERLAMBAT LAAAAA =='

brokemal said...

singgah sini dan follow . ;)

siti hidayah said...

datang balas singgahan dari segmen yang sama. salam perkenalan ;)

choc_fuza said...

fuza dtg sini..follow sekali..

aRa ❤ aFiq™ said...

dtg cni n folo :)

iMieMiey ~ said...

; haii, datang singgah and done hit u back :D

Nor Sharul Atikah Bt Nor Azlan said...

hai sy dari group 3

http://strawberrysweets92.blogspot.com/2011/11/segment-santai-blogger.html

jemput singgah blog saya

*dah click iklan2 awak

LynnDamya said...

ke tepi semua, i nk jenguk tuan punye blog ni ! hehe singgah sini bls kunjungan kamu..selamat berkenalan :) btw, nice story on how u get that name..hehe

Nurul Nabilla said...

nice!!!!:)
btw buku 2 kat mane yerk??? kene selongkar kotak2 nak carie balik...

done follow u...:P

arnissa said...

hye.. anis singgah sini dari segmen yang sama.. jemput ke blog anis ya..:)

http://arnissastory.blogspot.com/2011/11/segment-santai-blogger.html