Wednesday, November 9, 2011

TAG | Tag - Tag. :)

Assalamualaikum w.b.t

091111. Again aku kena tag lagi hari nihh untuk bulan nihh. Haish haha. Kali ni oleh farahkamil pulak. :)


Okay kita start.

RULES OF THIS GAME!!!
  • Post this rules!
  • Write eleven things about yourself!
  • Answer the question that the tagger have set for you!
  • Create eleven new question for the people you have tagged to answer
  • Choose eleven blogger to be tagged and link then on the post
  • NO TAG BACK!

*Okay memandangkan sangat baru lagi kena tag. So honestly tak tahu nak fikir apa tentang diri sendiri. So just copy paste dari entry sebelum nihh ok? :)

11 things about me.
  • Sayalahh Mu'izzuddin Hatdran! Haha.
  • Student UiTM Kampus Puncak Alam @ PALAM. Asasian 11/12.
  • Tak ramai yang tahu birthday saya ialah 7 Syaaban setiap tahun hijrah. Sampai sekarang, tak pernah seorang pun yang ingat & wish. *Okay, mood sedih. :(
  • Paling tak best menunggu orang. Tolonglahh be punctual! Oh kalau saya yang lambat lain cerita. :)
  • Suka Chemistry! Tak suka Biology!
  • Dari dulu sampai sekarang satu2 makanan yang aku agak tak boleh terima ialah segala jenis laksa.
  • Bila suka lagu, saya akan dengar sampai dah rasa muak nak dengar lagi.
  • Pernah buat moviethon download & habiskan semua siri Harry Potter dalam 2 hari. :D
  • Pantang wehh tengok MELAYU-ISLAM memalukan bangsa & agama sendiri!
  • Saya ada FB, Twitter, MySpace, Skype. Add lahh~ Add lahh~ Haha.
  • *Ok last! Fuh! Saya nak sangat jadi Islam yang menganut Islam secara keseluruhan. Nak sangat dalam semua benda yang saya buat, saya akan ingat agama, ingat keluarga. InsyaAllah. Amiin~

11 soalan dari farahkamil.

1. nama awak siapa ? :)
Since nama kat IC Muhammad Mu'izzuddin bin Hatdran, so boleh panggil Muiz sahaja. Haha.

2. apa impian awak ? :)
Banyak. Nak iPad! Haha. Tapi paling utama sekali nak settlekan dulu study dengan berjaya, dapat kerja yang bagus-bagus. Gembirakan dulu parents. Tu punn dah sangat cukup.

3. suka makan ape ? :)
Tak tentu. Depends dengan musim. Haha. Kadang2 tu kalau setiap kali pergi kedai makan order mee kari jee, pastu bila dah jemu, order nasi goreng cendawan jee, sekarang ni rasa nak coolblog jee. *Err, tu makanan ea muiz? :)

4. ape cita-cita awak ? :)
Saya nak jadi pensyarah dalam mechanical engineering. Relevannya course tu banyak peluang pekerjaan + pensyarah best! Bebel kat depan lecture hall, taw2 habis masa. Haha.

5. suka tengok drama tak ? :)
Suka! Tapi bukan kat TV. Sebab tak suka menunggu nihh. Terseksa jiwa. Prefer tengok kat laptop selepas didownload. Drama punn depends. Kalau episod 1 dah hero mati, baik tutup je. Haha. *Ada ke?? :)

6. suka tanam pokok tak ? :)
Haha. Baru semalam di'paksa' tolong tanam pokok. Rasanya? Suka ke tak? :)

7. suka baca buku ape ? :)
Kalau novel, ada lahh dulu2. Majalah pun kurang sebab dah jarang beli, buku2 ilmiah je lahh kot yang selalu dibaca masa nak exam hari tu. :)

8. suka makan hacks tak ? :)
Kurang. Sebab ia kurang sedap. :)

9. pernah pergi australia tak ? :)
Tak pernah. Pernah ke? Mesti best kann~ Tengok kangaroo, okay taw tu je. :)

10. suka bunga tak ? :)
Suka. Tapi kalau semata nak tanam, nak jaga, memang tak lahh. Haha.

11. dah potong kuku belum ?? =.=
Belum. Err? :)

*Baru hari tu buat soalan, tag orang. Dah sekarang tak tahu nak buat soalan apa, tag kat siapa. Keringg idea. Hehe. Thanks. :)





No comments: