Friday, November 11, 2011

VIEW | Relevan Filem Melayu.

Assalamualaikum w.b.t


Ni lulusan al-Azhar.
121111. Fine! Boleh dikatakan setiap hari aku nak update. Kalau tak, aku serabut. Haha. Ohh tadi baru lepas habis tengok Karipap Karipap Cinta. Link aku bagi ni terus ada description, sekali dengan download link untuk siapa2 yang tak tengok lagi. Rating 4/5. *Haih~ Aku bukan nak share tentang movie ni lahh~ Masa tengah tengok tu ada something yang aku rasa macam "Omakk ai! Agak-agak lahh en nak buat cerita". Sebab? Fine lahh pada mulanya heroin dalam cerita ni, Sarah, seorang yang jenis pakai selendang. Means yang letak kain atas kepala, tapi still lagi nampak rambut, nampak leher. Then bila lama-lama sikit, diceritakan Sarah ni lulusan Universiti al-Azhar, Mesir. Ayah dia warak. Okay nampak tak? Pada aku sebenarnya 'benda' tu sangat basic. Even budak kalau ditanya pun tahu. "You buat itu celita, you ada pernah research tak??" bak kata Namawee. Haha. Apa yang aku nak cuba katakan ialah, agak-agak lahh lulusan al-Azhar dress up macam tu. Tak tahulahh kat mana nak disalahkan. Pelakon? Pengarah?


Ini anak imam.

Okay alang-alang kann buat entry macam ni. Ni punn 1 lagi filem melayu yang agak kontroversi dengan skrip lakonan Zizan tu kann? Hantu Bonceng. Tak nak sebut lagi sebab Zizan punn dah buat statement. Ada 2 part yang aku rasa macam "Haish~". Part Mimi *ke apa ntah namanya. Haha. dengan Halimaton. Mimi tu nak pergi kelab, then dia nasihatkan Halimaton supaya banyak bersabar & jangan lupa solat. "Uuhh?? Okey ni lawak lahh sangat kann??" Lagi satu anak imam, dress up?? Hmm.


Malas nak cerita panjang. Sebab pada aku ini semua sangat sesuai dikategorikan sebagai BASIC KNOWLEDGE.






*Tengok video Youtube Namawee mengamuk kat Utusan tu rasa kelakar pun ada. "Kalau lu benci saya sendili, lu benci didalam hati lahh". Haha. Habis tu dia benci Utusan, siap buat vlog segala. Benci didalam hati jelahh~ :)



2 comments:

hasmila said...

serius weh yang pasal hantu bonceng tuhh
aku tengok pon macam ish ish sambil geleng2 kepala
haaaa :)

Mu'izzuddin Hatdran said...

kaann~ teruk lahh seyh,. isu SIMPLE mcm ni pun bley pnrbitan filem tu tak taw,.