Tuesday, January 24, 2012

BLABLA | Saya Pendiam Sekarang. :)

Assalamualaikum w.b.t.



240112. Tajuk entry entah pape. Haha. Percaya atau tidak itulahh realitinya yang aku sekarang sudah jadi seorang yang pendiam dalam ........................................... bidang blogging nihh. Hahaha. Entahlahh~ Rasa nak post bila ada 'benda' berlaku atau ter'fikir' sesuatu untuk di share je baru aku akan post something. :)

Okay hari nihh nak cakap benda nonsense. Hahaha.

210112. Sunway Pyramid, Petaling Jaya. ICESKATING.BOWLING.KARAOKE

Thankz to all of you guys. Seriously fun dan seriously penat. Haha. Even hingga hari ni badan aku still sakit-sakit bagai akibat daripada terjatuhtergolektersungkur berkali-kali kat ice tu. Haish~ Tapi itulahh kann yang kita bayar untuk dapat kita kenang pada masa akan datang. Berbaloi okay~ At least, aku dahh pandai jugak iceskating. Sikit. Hehehe. And pada kak Raihana, "Adakah akak marah saya? Sangat bersalah saya rasa. Sorrylahh ea kak~". :(



220112. i-City, Shah Alam. SNOWALK.FERRIS WHEEL

Program yang memang tak jangka punn tapi aku rasa sangat bersyukur. Plan balik Batu Pahat aku yang tiket pada pukul 9.00 pagi, Allah uji dengan bas RapidKL tak muncul-muncul kat PALAM walaupunn pada masa tu dah pukul 8.45 pagi. Plus dengan hujanlebatributtapitakdapetir. :) Then call ibu cakap mungkin tak dapat balik raya cina nihh, last2 ibu kata ibu datang PALAM petang nanti. And then, terus ke i-City. Tak rasa sedih punn RM38 tiket aku burned begitu sahaja. :)


So nihh jelahh kot event2 BESAR sepanjang bulan Januari 2012 nihh. Tak masuk lagi Test 1 aku yang =.= "Especially kau CSC099! Quiz kau dah rasa macam test. Test kau pulak dah rasa macam final. Nanti final entah macam mana entah." Haish~

The upcoming events : Annual Dinner (Next week kot tak silap), Gua Tempurung (Bulan depan kot) & others. So, memang lepas nihh update punn banyak ke arah 'pentingkan diri sendiri' laahh kann. Hehehe.

p/s : Semalam ialah hari yang aku rasa sangat tersentap. Tapi aku bukan umur 16/17 tahun lagi nak rasa sedih bagai macam dulu. I'm 19. Dah sangat boleh fikir mana yang perlu, mana yang tak perlu. Tapi jauh disudut hati, haraplahh itu tak betul. Lain, dear Angah, "Kamu sangat kuat". Aku punn tak tahu kalau aku berada kat tempat beliau.


Monday, January 16, 2012

SEGMEN | Mr. E'raz Fadli. Tingkatkan Follower dan Traffik.

Assalamualaikum w.b.t


170112. *Waah!~ Lama dah tak menulis kat sini. Hahaha. Hari nihh just suka-suka nak join satu segmen tak berbayar nihh. Hehe. Due date 17 Januari 2012. 'Sangat' awal aku join. :D

Untuk maklumat lanjut, klik di banner tersebut ye? :)



Sunday, January 1, 2012

BLABLA | 2011 Ends Here. :)

Assalamualaikum w.b.t

010112. Tiba-tiba blurr nak cakap apa? Haha. Macam nilahh bila nak update blog, tapi takde motif nak cakap apa. Tapi usaha jugak untuk update. Huh!


Okay hari ni dah masuk tahun 2012. So secara unofficially i'm 19. Waaahhh~ Seronok bila makin lama makin meningkat dewasa. Tapi tak sedar usia yang bertambah menunjukkan kita semakin hampir dengan mati yang entah bila + tanggungjawab, amanah, beban yang semakin bertambah. Memandangkan aku dah tepu study trigonometry yang SANGAT senang tu, terasa terpanggil pulak untuk tulis mengenai segala event+ketawa+sedih+tension pada tahun lepas. *Oh baru semalam ye muiz tahun lepas tu.


Bila terfikir balik semua yang dah terjadi pada tahun 2011, aku terasa macam sangat cepat masa berlalu. Rasanya macam semalam aku masuk PLKN, dapat result SPM, masuk PALAM, 'tiba-tiba' dahh berada pada SEM akhir asasi. Sangat pantas masa berlalu. Dan pada rasa aku, tahun nihh akan menjadi sangat+lebih dugaan berganda-ganda. Bila mana pada tahun inilahh aku akan berada di ijazah atau tidak. Tu 'event' yang besar kot aku jangka. Course yang aku ambil pada degree tahun nihh akan menentukann kemana aku pada tahun-tahun akan datang. Harapnya, tahun nihh dipermudahkann. Dah tak bolehh dahh nak perangai macam budak-budak. Matangkann 'sikit' diri, muiz. Owhh matang 'banyak' takpe nanti dah kerja ke, kahwin ke. Hahaha. Entah, pada certain2 masa, aku tak boleh seriousss 24 hours. Totally that's not me. I'm stilll want to huha-huha, laugh macamorangnakgila with the others, 'menganjing', and so on. :)

Lain-lain, bila tahun baru memang orang sangat sinonim lahh kann dengan azam baru. So, azam aku ialah apa yang aku nak untuk tahun nihh, aku dapat. Dibawah lembayung kata kunci 'usaha', insya-Allah, aku jadi lebih baik daripada 2011 dan buktikann kat sekeliling yang aku boleh berjaya asasi & study akan datang.

"Eh, aku nak cerita pasal tahun lepas lahhh~" =.='

Okay, aku tak reti+malas+macamkorangnakbaca segala apa yang dah terjadi pada tahun lepas. So, tengok gambar, korang reka cerita sendiri. :)