Wednesday, February 22, 2012

BLABLA | Bosan Dikala Kerja Melambak :) *After Edit

Assalamualaikum w.b.t

230212. Fuh! Fuh! Bersawang habis dah blog nihh. Hehehe. Terasa lak hari nihh, disaat rasa kerjabelambaktapitaktahunakbuatmanasatu, so nak update lahh blog sikit. Haha. Bagus gila conclusion aku. :D Okay, lagi sebulan plusminus je aku akan ada kat PALAM nihh as student Asasi. Terasa agak "Hah! Nak dekat habis dah! Cepat wehh masa berlalu!" Tup-tap dahhh hampir setahun kat sini. Daripada rasa awkward je memanjang, sampai sekarang jerit2, gurau2, kejar2, pukul2, tu semua adalah sebahagian dari kehidupan seharian aku. Hahaha. Untunglahhh dapat member2 yang sangat understanding, and the most important thing, sekepala. "Eh, bukan sama ke maksud dengan understanding?" Hehe.

Lagi 3 minggu plusminus kot dah start Final Examination Semester 2 @ semester akhir. Kejap je lagiii~ Tapi gaya macam final lagi 3 tahun. Haha. Entahlahh~ Seriously aku tak sampai ke tahap lagi nak belajar serious. Fikirkan project CSC yang tak siap2 lagi nihh. Haish~ Presentation selasa minggu depan, so aku rasa minggu depan kot aku nak study betul2. Hehe. *Junior, sila jangan ikut.

Kalau nak berubah, jangan tanya BILA nak berubah. Tanya MACAM MANA nak berubah. Sebab bila dah ada cara, datang minat, semangat, bagai, tak perlu tunggu bila, at that moment juga terus berubah. Plus, bila ditanya "Bila nak berubah?", the right answer should be "Dah berubah dari dulu lagi" instead of saying "Sekarang berubah!". [En. Zakpar Mahput, 2010. Program Gemilang SPM, MRSM GMC]

Okay panjang quote aku malam nihh. Haha. Okay itu motivasi aku buat masa ini. Tapi, seriously minggu depan aku study. Hahaha. *Cakap tak serupa bikin. Guys, pray for me okay? Bila teringat awal semester dulu, aku 'dicabar' oleh akak untuk 4.00 semester ini. So jawapan untuk sekarang, "Insya-Allah. Kalau tak dapat punn, 'jarak' pointer tu se'dekat' yang termampu". Amiin~ :)

Okay tak tahu dahh nak taip apa. Owh! Aku rasa nak kongsi sikit apa yang aku ada untuk malam nihh sempena post tentang SEKOLAH nihh. Hahaha. 

Sunday, February 12, 2012

TRIP | Cameron Highlands. :)

Assalamualaikum w.b.t

120212. *Tetiba rasa tarikh ni lawa gila. Haha. Okay first i thought it's not too necessary to tell about my trip to Cameron Highlands. The reason is ENTAH. Hahaha. Malas ada nak update, bagai. Tapi bila fikir-fikir balik, "Benda nihh perlu diletak di blog. Huh!". *Muka yakin. Nothing much to say, just words BEST, HAPPY, TIRED, blabla to describe about this trip. Inilahh first time, inilah juga kali terakhir rasanya jalan-jalan 1 group. Okay tak nak cakap banyak. Ini bukti-buktinya. *Bajet ada orang kesah. :D


Oh ye, alang-kepalang buat post pasal kawan, mehh aku nak cakap sikit nihh. Hahaha. Okay let's think about it. Guys, kita dah 19 tahun. Bukan masih sekolah rendah, sekolah menengah yang still berfikiran untuk bergaduh, merajuk, tak bertegur sapa, benci, bagai. Peliklahh bila dah meningkat usia, fikiran kita masih meletakkan BERGADUH, BERPERANG MULUT, MENGANJING ialah langkah terbaik. Entahlahh, kalau korang fikir aku tak tahu apa-apa, okay fine. Tapi entahlahh. Aku tak kata aku dah cukup matang untuk cakap macam ini. Kalau rasa marah dengan tindakan orang, nak persoalkan tindakan orang, it's better just keep it. Tak perlu mulakan. This is my opinion. So it's up to you guys. Lagi tak lebih 2 bulan je kita sama-sama sebagai student Asasi.




Wednesday, February 1, 2012

BLABLA | Noche De Amor & I'm Officially 19!

Assalamualaikum w.b.t

010212. Pejam-celik-pejam-celik dahh masuk bulan 2. Bulan depan dah final exam, lepastu jadi 'penganggur' sekejap. Hehe. Banyak benda nak cerita, macam-macam dah berlaku especially for this week. Ada yang suka, duka, rimas, tension, segala. Taknak cerita yang negative feeling nihh in details. Masalah semua nihh takyah fikir sangat, just tolak tepi je, ye dakk? :) 2 event besar untuk minggu nihh punn dah cukup buat aku rasa minggu ni minggu palinglaahh excitingnya.

290112. Annual Grand Dinner (Asasi UiTM) : Noche De Amor, Night of Love.
Aku suka dengan tema ELEGANT OASIS ( biru, hitam, putih ) nihh. Seriously i meant it. :) Banyak cerita disebalik benda nihh bila mana mula-mula tu nak pergi, then bila groupmate sendiri tak ramai pergi, terus hilang semangat balik nak pergi. Pujuk, rayu, semua lepas tu barulahh ada 10 orang yang pergi. Tu punn bila kata dinner kita combine dengan Asasi Sains. =.=' Haha. Motifkann. Alasan sebab asasi Sains ramai perempuan. Hahaha. "Aku terkecuali." :) Then, pada hari kejadian, SMA kata kumpul pukul 3 kat padang kawad. So kami2 yang 'patuh' ni punn gerak lahh pukul 3 terus naik bas, sampai SACC, terus pergi PASSA terlebih dahulu. Owhh! Fakta : Tie yang aku pakai pada malam tu ialah tie yang aku beli tak sampai 3-4 jam yang lalu. Hahaha. Kat PASSA, karaoke, jalan2, keluar-masuk-keluar-masuk tandas =.=', makan Big Apple si Hakim belanja, pastu baru gerak balik SACC untuk berdandan. Hee~ "Gila kaw takkan dari pukul 3 petang dahh pakai dress up untuk malam nanti." :) Overall, makanan terbaekk! Program punn okay, persembahan punn bolehlahh. Nak kata yang lagha tu punn for surelahh ada. Ish3. :) The rest, tengok gambar jelahh ea. :)


310112. Happy Birthday Mu'izzuddin Hatdran!
Yeah! Hari yang dimana ialah milik aku sorang2. Haha. Suka-suka je. :) Tapi seriously nilahh KALI PERTAMA aku rasa celebration birthday aku yang paling bermakna. Penuh dengan banyak kenangan even still ada kelas. Boleh tiba-tiba ada kelas ganti waktu malam? Haish~ Paling banyak berjasa, for sure P3 yang 'bekerjasama' dalam prank & surprise party. Aku dahh agak sebenarnya yang prank tu memang akan ada. Tapi seriously aku tak sangka yang prank tu bukan 'cikai2' sampaikan seluar track aku belah dalam tak boleh hilang warna serbuk kunyit. Terbaek lahh. For those yang pakai putih, padan muka korang. Haha. Part party pulakk memang aku betul2 tak sangka. Bila mana Sufi cakap lepas nihh pergi R5, aku ingatkan main2. Or mungkin prank kedua kat luar ke. *Owhh tidak! Jalan sorang2 ke R5, then nampak hampir semua tengah prepare bagai. Seriously terharu wehh! Okay, thankz guy especially pada 'penggerak' utama, Hakim, Sufi, Farahin. :) The rest, tengok gambar jelahh ea. :)