Wednesday, February 22, 2012

BLABLA | Bosan Dikala Kerja Melambak :) *After Edit

Assalamualaikum w.b.t

230212. Fuh! Fuh! Bersawang habis dah blog nihh. Hehehe. Terasa lak hari nihh, disaat rasa kerjabelambaktapitaktahunakbuatmanasatu, so nak update lahh blog sikit. Haha. Bagus gila conclusion aku. :D Okay, lagi sebulan plusminus je aku akan ada kat PALAM nihh as student Asasi. Terasa agak "Hah! Nak dekat habis dah! Cepat wehh masa berlalu!" Tup-tap dahhh hampir setahun kat sini. Daripada rasa awkward je memanjang, sampai sekarang jerit2, gurau2, kejar2, pukul2, tu semua adalah sebahagian dari kehidupan seharian aku. Hahaha. Untunglahhh dapat member2 yang sangat understanding, and the most important thing, sekepala. "Eh, bukan sama ke maksud dengan understanding?" Hehe.

Lagi 3 minggu plusminus kot dah start Final Examination Semester 2 @ semester akhir. Kejap je lagiii~ Tapi gaya macam final lagi 3 tahun. Haha. Entahlahh~ Seriously aku tak sampai ke tahap lagi nak belajar serious. Fikirkan project CSC yang tak siap2 lagi nihh. Haish~ Presentation selasa minggu depan, so aku rasa minggu depan kot aku nak study betul2. Hehe. *Junior, sila jangan ikut.

Kalau nak berubah, jangan tanya BILA nak berubah. Tanya MACAM MANA nak berubah. Sebab bila dah ada cara, datang minat, semangat, bagai, tak perlu tunggu bila, at that moment juga terus berubah. Plus, bila ditanya "Bila nak berubah?", the right answer should be "Dah berubah dari dulu lagi" instead of saying "Sekarang berubah!". [En. Zakpar Mahput, 2010. Program Gemilang SPM, MRSM GMC]

Okay panjang quote aku malam nihh. Haha. Okay itu motivasi aku buat masa ini. Tapi, seriously minggu depan aku study. Hahaha. *Cakap tak serupa bikin. Guys, pray for me okay? Bila teringat awal semester dulu, aku 'dicabar' oleh akak untuk 4.00 semester ini. So jawapan untuk sekarang, "Insya-Allah. Kalau tak dapat punn, 'jarak' pointer tu se'dekat' yang termampu". Amiin~ :)

Okay tak tahu dahh nak taip apa. Owh! Aku rasa nak kongsi sikit apa yang aku ada untuk malam nihh sempena post tentang SEKOLAH nihh. Hahaha. 
Okay first! Nota aku MAT099. Chapter Integration. LAWA kann tulisan note aku? :D
Okay ni pulak note CHM095. Bila tengok aku rasa macam tak percaya aku study benda2 ni. HAHA. Organic Compound sumpah best! =.=
Okay ni Tutorial PHY098 aku. Beza gila dengan note math. Ni kerja proper sikitlahh. :D

Okayn fine agak nonsense upload gambar2 macam ni. So please be mentioned this is me when i'm getting bored. :D Next pictures is just for fun. :)

 
Happy Birthday Peng~~ 180212. Kata-kata paling bermakna, "Perempuan itu fragile" Haha.
Aku dah terasa aku dah masuk fasa hari-hari terakhir di PALAM. Sedih? For sure lahh ada. Tempat yang dimana aku nak sangat masuk, then dapat. Alhamdulillah. So aku pasang 'cita-cita' nak pakai kad pelajar hari-hari. Promise! Harap tak hilanglahh. Hehehe. Satu lagi, aku dah kembali aktif di Twitter bila someone nihh kata "Twitter ni tempat nak luahkan perasaan". Hahaha. Aku sekarang tengah ber-perasaan? Owhh tidak. Memang aku suka2 nak aktif balik Twitter. So, just follow me okay? :D Tapi pastikan aku kenal korang untuk aku follow balik. Tekanlahh ea burung bawah nihh. :D

Rasanya ini post terakhir sebelum final kot. Tak tahulahh dalam masa terdekat nihh aku ada masa 'lapang' macam ni lagi. So, just doakan jelahh ea? 3.75++ Amiin~ :)



1 comment:

Awie Omar said...

Dari http://awieomar.blogspot.com/2012/03/10-x-men-yang-lambat-datang-sekolah.html
baru folo sini. Teruskan usaha anda berbloging orait!