Friday, March 16, 2012

BLABLA | Final Examination.

Assalamualaikum w.b.t

Aku tau 143 tu ada maksud yg tersendiri 4 those yg kapel :D
160312. So yeah this is what i call tiba-tiba perasaan nak update blog tu membuak-buak. HAHAHA. Actually i'm still in mood of Final Examination. 3 more papers to go : CHM096, CSC099, CTU087, and then, title sebagai 'Student Asasi UiTM' tu akan di-eliminated serta merta. Wah! Wah! Kejap je lagi. Seminggu je lagi ada kat PALAM yang cantik dan superb nihh. Sedih. T__T




Tapi secara jujurnya aku tak rasa sedih mana punn nak tinggalkan PALAM ni. :) Kot, ni semua gara-gara tengah final, so fokus lebih kepada study, practices, revises, buat balik tutor, try past year quest bagai. Takdanya derr ada masa nak duduktermenungkattingkapdalamhatibyepalamjangannangisbilaakudahtakdananti. O.o

So far, what i can say 'bout my final is just Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Even realitinya sem ni carry mark aku agak down compare sem lepas. Tapi aku tengah cuba sangat untuk redha bukan pasrah. Yeah, including tawakkal. Aku nak down lebih2, bila aku tengok balik certain kawan aku yang lain, "oh dia lagi rendah". Teringat ayat penceramah MAZA, "Kata Hamka, yang ada ini sudah harapan kita". Sekurang-kurangnya hingga pada saat ni, Allah masih kuatkan aku untuk struggle dalam final untuk kejar target aku tu, sihatkan aku, bangun pagi nak study, Allah segarkan aku. It's enough rite?



Actually i'm trying to advise for myself. Still, aku masih ada orang-orang yang mengharapkan kejayaan aku. Guys, thanks. Oh! Satu ayat yang aku semangat gila2. ---> "Nnti final kan. Buad btolbtol. Sbb nnti iqa bole ambik rsult muiz tok motivate iqa." Heee~

Okay it's already 1800. Nak beli makanan. Lapar! Lapar! :)


*Owh lupa about something. Since today 160312, Happy Birthday to both of you, kak Raihana binti Ahmad Jalaluddin & Muhammad Farhan bin Hassan. Nah cake! :)


No comments: