Saturday, September 8, 2012

BLABLA | Minggu Perkasa Putra. :)

Assalamualaikum w.b.t


090912. Yeah! Finally 'Minggu Perkasa Putra' is ended! *heaven*. Haha Okay rasanya lama tak update, cuti 5 bulan kat rumah kalau dah kerjanya makan, tidur, main internet, bagai, nak updatenya hape ye dop? Every single day, all my activities is quite similar. So sekarang dah start belajar balik. Perasaan? Entahlah. Kejap rasa excited, kejap rasa "Alaaa habis dah cuti?". :)

Okay daftar 020912. Then orientasi seminggu. Semalam baru habis. Best pada aku. Walaupun sangat penat, sangat tak cukup tidur, sangat sakit sakit badan, sangat padat waktu. Tapi seriously dalam 4 orientasi yang aku ingat (SMKDSE, MRSM, MDS, MPP), ini kira orientasi paling meriahlah. Haha. Semua fasilitator lelaki. Dan mereka semua ialah berfikiran #trulyengineer. Hahaha. Sila bayangkan. Matlamat utama ialah Kolej Sepuluh akan dibenci oleh lelaki kolej lain tapi disukai oleh perempuan kolej lain. Haha. Dan matlamat itu tercapai bila mana 15 kolej serang K10 dalam satu masa yang sama. Terkecuali untuk K11 sebab itulah satu satunya pem-backup K10, kat group FB, semua hentam habis habisan K10, poyo lah katanya bagai. Kitorang jugak satu satunya kolej yang paling kecoh kat dewan, MC suruh diam, kitorang makin kuat ber-cheers, main bantai buat hakka kat pentas, bergangnam style kat kolej orang lain, cheers banyak dan banyaknya yang perli kolej lain, baju kolej lawa, hehe, dan PALING 'peramah' dengan perempuan. Hahaha. Sampaikan pengetua K10 cakap masa perjumpaan dulu, "Selamat datang ke Kolej Sepuluh, kolej yang paling huru hara". Haha. And the best thing is at here, neither you're first year nor final year, just call them by 'college name' not 'abang' or 'sedare' or else. Kat sini, semangat kolej sangat kuat, and i've learned new word, keketenenan. *Pronouns as ke-K-TEN-an. Hahaha. 'Gaduh' kita hanya pada cheers je. Lebih dari itu, tidak. So takyah lah 'extreme' sangat berkomen ye kawan kawan? :)

By the way, esok dah start lecture, kelas, bagai. 4 tahun kat sini, harap Allah permudahkan. Mintak sangat dapat at least 3.00 every semester & i've to improve my English and communication skill or i'll be damned after graduate. Seriously. Doakan. :)

TENTH COLLEGE. LEGARE. :D



No comments: