Thursday, November 29, 2012

BLABLA | #1 *update*

Assalamualaikum w.b.t

301112. Okay so ni nak cecepat taip. Hari ni jumaat derr. Pastu perasaan nak berblogging timbul di puncak pukul 12.00PM. Kuaja betei. Elakkan pergi masjid, gua dok fikir pasal blog. Hahaha. Okay ni just nak share pengalaman gua pergi mines, pastu pergi kedai mainan. Mula2 rasa macam okay apedehal lahh sangat kan? Hmm oh by the way, post ni mungkin bebudak UPM je kot yang faham. Sebab jangan tanya kenapa aku guna word 'Sludop', 'Purdah', 'Nanah', 'Taska'. Hahaha Jangan risau. Mereka semua manusia. Makan nasi jugak. Bukan objek kekal diam membisu. :D


Okay kelaut cerita yang gua nak cerita. Hahaha. Semalam pergi The Mines. Pastu one of my coursemates, Nik, asked me to buy 'pistol mainan' for her nephew, Adam. Okay so memula aku macam hmm okay nanti aku carik. Nasib baik nik bagi terus direction kedai tu kat mana. So takde ah macam aku kena pergi kaunter pertanyaan, tanya kedai mainan kat mana kat dalam The Mines yang maha besar tu. Hahaha. So confident punya pasal kan, jalan pun 'menonong' je sebab dari jauh dah nampak dah kedai tuh. Masa tu adalah sorang dua bebudak kecik kat situ, pastu aku, Sludop, Purdah, jalan macam gangster, terus tolak diorang ketepi. Pastu budak tu pun nanges. *okay tipu*. :D According to specs yang dah dibagi aku pun melilau mata cari pistol tu, pastu tak jumpa, pastu akak tu pun tanya, pastu straight forward aku tanya "Ada tak pistol yang harga RM15?" *Confident*. Hahaha Aku syak nik dah survey kot sebelum nih. Pastu akak tu pun tunjuk lah pistol tu dan satu senapang yang tak kurang jugak bestnya tapi harga mahal sikit, RM20. Okay peluang kan? Aku pun main ah sampai bosan kejap try pistol, kejap try senapang, pastu tukar balik pistol, pastu senapang balik, pastu akak tu "Ko pehal derr? ==' Sakit?" *Okay tak* :D

And then aku tanyalah pistol tu ada kotak tak sebab aku ingatkan Nik nak balut ke apa kann. So pistol tu takde kotak tapi senapang ada kotak. So aku macam konflik ah sekejap nak pilih mana. Then call Nik. Aku tak tau apa akak tu fikir apa bila aku cakap dengan akak tu "Kejap ea kak. Nak bincang kejap." Hahaha. Purdah dengan Sludop memang dok sakan gelakkan gua r kan dari jauh. Haihhh. Moment yang paling memalukan aku bila Nik kata nak dengar bunyi senapang tuh, pastu aku pun macam lurus ah kann dekatkan phone kat senapang, pastu tekan. Tet! Tet! Tet! Tet! Tet! Tet! Tet! *facepalm* Serious jatuh kelakian aku time tu aku rasa. Hahaha. So dah rasa malu tahap gaban, terus aku kata okay jelah Nik. terus pilih senapang tuh, terus suruh akak tu bungkus cecepat. Hahaha. Okay that's all. End of my story. :D

"Dear budak, mohon jaga bebaik senapang tu okay? Sebab 'uncle' menempuh detik detik hitam dalam hidup tau tak nak dapatkan senapang tu. "

Moral of the story : That's why don't ask men untuk beli barang anak. Sebab memang pelik jadinya. Kowt. Hahaha.

*update* Okay so ini dia, Adam. Bersama senapang yang dimaksudkan. Hmm cucu kommando sangat. :P


Credit to : Notas De Mi


1 comment:

mek ya said...

kakak ku kata guys dont have fun buying toys when the kid is not around tp kalu budak2 tuh ader sekali. guys goin to have more fun at the toys store than the kids.