Saturday, November 3, 2012

BLABLA | Week 9. :)

Assalamualaikum w.b.t

041112. Hmm hai blog terpinggir! *Tiup habuk* Hahaha. Okay it's been awhile I didn't post anything here. Busy yang teramat mungkin. So sekarang dah week 9. Terasa macam kejap sangat masa berlalu. Terasa macam baru semalam masuk tadika. Eh okay melampau sangat tuh. Hahaha. Okay try to make this simple. Since I haven't tell anything about my course in detail kan, so let me habiskan masa lapang aku dengan buat benda nih ye. *Tetiba ada masa lapang padahal assignment, tutorial, presentation menimbun baq ang! *sigh*

First of all, aku sekarang study kat UPM, Bachelor of Engineering (Mechanical). Kalau tak tau mohon unfollow aku sekarang. Okay jangan! Haha. So I'm in first year, first semester now. Terasa 'kejutan budaya' sikit dengan study life. What I mean is 'Engineering life', not 'campus life' since i graduated from Asasi UiTM kan, so macam gaya hidup universiti ni takde benda ah sangat. Tapi bila dah degree nih, ya Allah aku rasa macam pfffft~. Hahaha "Para junior sekalian, tolonglah belajar sekarang, jangan lupa sampai bila bila. Belajar untuk SPM, belajar untuk matriks/asasi, pleaselahh jangan belajar untuk itu je. Belajar bukan untuk periksa." The reason why is when you're in degree, the lecturers are totally not like your teachers in your previous school. Dulu MRSM boleh ah nak 'disuap' kan, kat asasi pun sikit ah kena 'suap', kat degree memang tak dapat derr. Lecturer akan anggap basic kau memang umpama dah dipasak sepasak pasaknya. :D Dan betul ah jugak Angah kata, kat universiti kena pandai 'berpolitik' dengan lecturer. Plus sekarang nih ada Cina kan, memang lagi saingan macam hape ah kan.

Okay cukup untuk tu. Beralih pada coursemates. Okay yang ni memang AWESOME. Hahaha. Kat UPM nih, Mechy ada berapa entah. Lupa. Hahaha. Tapi most of them are kot from matriks/asasi (Asasi PALAM ada 7 orang) dan sikit ah dari diploma dan foreigners from Iran, Saudi Arabia, ... , lupa. :D Syukur dapat coursemate yang boleh ah dikatakan bila ajak 'menggila', boleh sesama. Hahaha. Seriously walaupun baru 2 bulan kenal, tapi kenal macam dari tadika. *Okay melampau tu Muiz. Hahaha. Boleh dikatakan setiap minggu tak lekat kat kolej. Mesti ada je plan nak pergi jalan2. Pastu kalau habis kelas petang, around 6.30pm gitu, mesti ada sekelompok kami yang 'melepak' kat cafe sesama. :D Tapi mungkin aku tak jumpa lagi kot kat sini kawan sebaik Aliff Saad, Ahmad Hakim. Hmm. So sikit gambar mereka mereka ini. :)

 
Hmm nik~ nik~ *facepalm* HAHAHA
The best part is, I brought together some of my coursemate to PALAM last Friday (021112) and it feels like bawak 'family' tunjukkan diorang ni ah tempat yang aku belajar selama ni selama setahun. Proud to be Palamians. Hahaha. And of course ah kan aku sangaaaaaaat rindu kat PALAM. Jangan kata diorang, aku sendiri drive lalu bangunan fakulti rasa macam ..... *speechless*. :D Sikit terkilan tak dapat bawak mereka naik rooftop FTP yang bapak tinggi tuh. 17 tingkat kot. Lupa dah. Haha. Scenery yang aku rasa takde kat mana mana universiti. Rindu dengan kabus pagi, rindu dengan matahari terbenam bagai. Pastu Purdah dengan Sludop je yang rasa tangga 'kejayaan' tuh. Haihh~ Anyway, PALAM makin LAWA wehh! Sumpah. Fasa 2 dah banyak dah bangunan naik. Hmm okay aku menaip ni pun dah macam excited tahap hape dah nih. Haha Memang no matter what, one fine day aku akan overnight kat situ jugak walaupun sehari. InsyaAllah. Nak rasa balik life kat sana bangun pagi pastu berselubung dengan sweater, selimut sebab kesejukan sampa tengahari, turun Angsana beli makanan tak perlu mandi. Hahaha. Mohon KJ @ Botak uruskan penginapan, makanan ye? :DDD

View dari rooftop FTP yang mereka tak dapat rasa. :)

Okay that's all. Melampau bebenoo take 5 aku ni bila dah start menghapdate blog. Hmm. Kbai. :)


2 comments:

Nik Camelia Al Haded said...

i wonder how long was your take 5. dgn post panjang gini. hhmmmm

Mu'izzuddin Hatdran said...

kann?? ia mengambil masa lebih sejam,. :D